Gummistövlar – högsta mode!

På Gummistovlar.se hittar du alla möjliga modeller och märken av gummistövlar som finns att köpa till nätets billigaste priser. För att du lätt ska du kunna hitta den modell och tillverkare av gummistövel du söker har vi tagit in massor med olika gummistövlar som vi har kategoriserat gummistövlarna på märke och modell.

Gummistövlar – märken och modeller

Gummistövlar är mycket praktiska skodon. Man är absolut inte begränsad till att använda gummistövlar enbart i regnväder. Det finns stövlar i gummi i många olika modeller och från många olika märken.

Modeller av gummistövlar

Den traditionella modellen av gummistövlar är jaktstöveln med högt skaft. Denna modell har en lite grövre mönstrad sula för ett bra grepp, detta eftersom den ska fungera på alla underlag.

På senare tid har det dock börjat gå mode i gummistövlar. Det är fler och fler som upptäcker att en gummistövel både kan vara en modeaccessoar och ett praktiskt sätt att skydda fötterna från väta och kyla.

Idag kan framför allt kvinnor välja mellan en rad olika modeller. Det finns gummistövlar i form av damstövlar, seglarstövlar, vinterstövlar och citystövlar. En damstövel är designad ungefär som en läderstövel, med klack. Skillnaden är självklart att damstöveln är tillverkad av gummi.

Vinterstöveln är en variant på damstöveln. Med foder på insidan och en tåligare sula står denna modell mot både regn och snöslask på ett utmärkt sätt. Seglarstövlar och citystövlar är exempel på stövlar med lägre skaft. Seglarstövlar är designade för att man på ett säkert sätt ska kunna röra sig på en båt i rörelse, men de kan lika gärna användas i blött väder på stan. Just dessa stövlar finns ofta i roliga färger och mönster.

Gummistövlar i olika modeller

Du kan hitta tex snygga gummistövlar, gummistövlar med snörning, korta gummistövlar eller gummistövlar för barn.

Olika färger på gummistövlar

Gummistövlar i olika färger finns det gott om. Koll in dessa röda gummistövlar, gröna gummistövlar eller varför inte ett par rosa gummistövlar!

Märken på gummistövlar

Många av de mest populära märkena för gummistövlar är faktiskt svenska, norska eller finska. Viking Footwear, som är ett av de mest erkända och välkända märkena för jakt- och fritidsstövlar, är ett norskt märke. Det finska företaget Nokian har tillverkat gummistövlar ända sedan 1898. Den klassiska Tuura-stöveln har funnits med nästan från starten. Tretorn är ett svenskt företag grundat i Helsingborg 1891 som har tillverkat gummistövlar av olika slag under många år.

På grund av de senaste årens ökade intresse för gummistövlar finns det numera en hel rad skotillverkare som har lanserat egna modeller. Crocs, Ilse Jacobsen, Vincent och Kamik är bara några exempel.

Gummistövlar sorterade på märken och tillverkare

De största tillverkarna av gummistövlar är Hunter gummistövlar, Tretorn gummistövlar och Viking gummistövlar.

Snygg outfit med klänning och gummistövlar

Gummistövlar behöver man absolut inte enbart använda då det råder regn- och ruskväder. Gummistövlar har blivit riktigt trendigt och det är inte sällan man ser dem bäras av trendiga och modemedvetna kvinnor. En kombination vi mer än gärna skulle vilja slå ett slag för är att bära klänning nu i sommar tillsammans med ett par läckra gummistövlar från tex Hunter eller Viking. Vi lovar att du kommer sticka ut i en sådan outfit! Att bära ett par gummistövlar tillsammans med en spetsklänning kommer definitivt att dra blickarna till sig.

Så hur gör du för att snabbt hitta en stil som passar dig? Självklart vet du att gummistövlarna finner du här hos oss, det är bara att sätta igång och bläddra runt bland olika modeller och märken. Sedan klickar du dig vidare via någon av de större modesajterna på nätet för att hitta snygga klänningar. Klänning tillsammans med gummistövlar passar dessutom utmärkt till sommarfesten i det gröna, du behöver inte bekymra dig om gräsfläckar på finskor och är förbered om regnet kommer. Man vet aldrig när det väntar.