Damgummistövlar

Gummistövlar dam – märken och stilar

Gummistöveln var länge helt ute ur modet. Idag är dock gummistöveln omåttligt populär. Den är praktisk till sin funktion och mycket mångsidig eftersom den kan anpassas till olika stilar och moderiktningar.

Bland de mest populära märkena för gummistövlar finns både klassiska tillverkare av gummistövlar som tillverkare som är verksamma inom både skor, kläder och accessoarer. Tretorn och Viking är några av de mest klassiska märkena som har hängt med i många år och numera är en del av det aktuella modet. Diesel, Ilse Jacobsen, Guess, Giesswein, Lollipops och Love Moschino är några exempel på märken som är extra mycket i ropet just nu.

Klassiska gummistövlar

Några av de mest populära modellerna av gummistövlar för dam just nu är faktiskt den klassiska modellen med platt klack, relativt lågt skaft och rund tå. Denna modell är praktisk och bekväm. Framför allt är det enkelt att ta på sig stövlarna eftersom öppningen är bred och det inte finns någon snörning. För inte alls länge sedan fanns de klassiska gummistövlarna bara i några enstaka färger, men idag finns de i alla tänkbara färger och mönster. Tretorn är ett av de mest populära märkena när det gäller denna typ av gummistövlar.

Gummistövlar med klack

En stil som blir alltmer populär är den som hämtar inspiration från vanliga stövlar med klack och högt skaft. Till form och utseende ser de ut som vanliga damstövlar. Skillnaden är att både sula och yttermaterial är i vattenavstötande material. Denna typ av gummistövlar för dam är mer diskret designade än gummistövlarna utan klack och med lägre skaft. Tanken är nämligen att dessa stövlar ska fungera på samma sätt som vanliga stövlar. Det ska till exempel inte se konstigt ut att bära stövlarna till kjol. För gummistövlar med klack finns ett tiotal mycket populära märken. För lite mer vågade modeller kan man välja en stövel från Diesel eller Bogs. För en mer klassisk stil är stövlar från Even&Odd, Giesswein och Pier One bra alternativ.